مطالعه تصاویر رادیوگرافی اسبله نشان داد که تنوع زیادی در شکل ستون مهره ها در یک ماهی وجود دارد. در میان مهره ها، دو مهره 3 و 4 اسبله کاملا تغییر شکل یافته و به هم جوش خورده اند. این تقریبا همان محلی است که کیسه شنا نیز به ستون مهره ها جوش می خورد. دو مهره فوق با مهره های قبلی وبعدی یعنی مهره های 2 و 5 نیز اتصال محکمی دارند.، اما این اتصال به پایداری اتصال مهره های 3 و 4 نیست. اگر چه نمیتوان مرز مشخصی بین مهره های گوناگون تعیین کرد، اما می شود گفت مهره های پشتی اسبله به سمت دم تدریجا تغییر حالت می دهند. بطوریکه تا حدود مهره 11 شکل آنها تغییر می کند. این نقطه تقریبا محل اتمام حفره شکمی و آغاز بخش شلاقی بدن است. این نوع مهره ها نیز به تدریج تا حدود هره 25 تغییر شکل می دهند و در بخش دمی مهره ها کاملا ظریف می گردند(تصویر رادیوگرافی ).
استفاده از تکنیک پختن ماهی برای خارج کردن استخوانها در مورد ماهی اسبله کارایی مناسبی ندارد، به این دلیل که بعضی از استخوانهای اسبله مانند مهره های انتهای دم، دارای لایه عضلانی کمی در اطراف خود هستند درحالیکه مهره های بالایی و نیز استخوانهای دنده های اسبله پوشیده از لایه قطور گوشتی هستند، از اینرو درشرایط جوشاندن مساوی ممکن استمهره های دمی کاملا خرد و متلاشی شوند، در حالیکه مهره های بالایی هنوز از گوشت جدا نشده اند. به همین منظور باید ازروشی استفاده شود که طی آن نقاطی که عضلات فشرده کمتری دارند بیشتر جوشانده شوند.
|